Bakvorm

Bakvorm, 20 cm – Pyrex | Magic

Beste deal op: bol.com

Gratis verzending!

12.55

Lares 6023 Metallic koekvormpje

Beste deal op: bol.com

Gratis verzending!

10.67

Cupcake Cups MINI Bruin 35x23mm. 60 st.

Beste deal op: bol.com

Gratis verzending!

8.25

rechthoekig bakvorm

Beste deal op: bol.com

Gratis verzending!

30.99

Wilton Recipe Right® Ronde Bakvorm Ø 22,5×3,8cm

Beste deal op: bol.com

Gratis verzending!

11.50

4goodz Springvorm Cake 31x12x7 cm – anti aanbak – zwart

Beste deal op: bol.com

Gratis verzending!

22.95

Wham PushPan Cakevorm – Aluminium – Rond – 25 cm

Beste deal op: bol.com

Gratis verzending!

25.95

Rechthoekig diep bakblik / bakvorm, 35 x 24 cm – Masterclass

Beste deal op: bol.com

Gratis verzending!

24.44

E-my Dessert Roundy – Bakvorm – Siliconen – Paars

Beste deal op: bol.com

Gratis verzending!

14.90

Blokker tulband vorm 25cm

Gratis verzending!

14.99

Silikomart Mould Soffice Incanto

Beste deal op: bol.com

Gratis verzending!

wanneer je een bakvorm wilt aanschaffen, zul je merken dat het aanbod enorm is. Welke bakvorm is het meest geschikt voor jouw situatie? Wil je bijvoorbeeld een springvorm, een muffinvorm, of toch een cakeblik? Van welk materiaal moet jouw bakvorm gemaakt zijn en wat vind je een geschikt formaat? Dit zijn lastige vragen. Om je te helpen bij je zoektocht naar een nieuwe bakvorm, hebben we dit artikel geschreven. We willen je graag helpen bij het kiezen van de juiste bakvorm. Hiervoor zullen we de volgende vragen beantwoorden: 1. Wat is een bakvorm? 2. Hoe kies je de juiste bakvorm? 3. Wat is de beste bakvorm en waarom? Door het lezen van dit artikel, zal je binnen enkele minuten ontdekken wat voor jou de juiste bakvorm is.

Wat is een bakvorm?

Een bakvorm is een model, gemaakt in een bepaalde vorm, om bijvoorbeeld een taart, cake of brood te kunnen bakken. De bakvorm is meestal van metaal, maar kan ook van ander materiaal gemaakt zijn, zoals gietijzer of siliconen. Je noemt een bakvorm ook wel bakblik. Je plaatst een bakvorm of bakblik op een rooster in de oven.
Er bestaan allerlei vaste bakvormen, bijvoorbeeld voor brood of cake. Voor taart zoals appeltaart wordt meestal een springvorm gebruikt. Een springvorm is rond. Wanneer het product klaar is, kan door middel van een hendeltje de buitenste rand losgemaakt worden. Zo kan het product gemakkelijk uit de vorm verwijderd worden en verder afkoelen. Bij stevig deeg wordt geen bakblik gebruikt, maar wordt het product direct op een bakplaat in de oven gelegd.

Hoe kies je de juiste bakvorm?

Waar moet je nu precies op letten bij de aanschaf van je bakvorm?
Uiteraard is het allereerst belangrijk om te weten wat je wilt gaan bakken. Er bestaan namelijk voor verschillende producten verschillende vormen. Voor cake heb je een cakevorm, dit is een rechthoekige vaste vorm. Om brood te bakken wordt een broodblik gebruikt. Dit heeft dezelfde vorm als een cakeblik, maar wel andere afmetingen.
We noemden al de springvorm, geschikt voor taarten. Een quichevorm gebruik je om hartige taart te bakken, fijn is om een quichevorm te kopen met een losse bodem met gaatjes, zodat het deeg knapperig gebakken kan worden. Als je kleine cakejes wilt bakken, gebruik je een muffinvorm. Tot slot is er ook de taartpan. Dit is eigenlijk een springvorm met een vaste bodem. Er zijn zowel vierkante als ronde taartpannen. Belangrijk is om een taartpan aan te schaffen met een goede antiaanbaklaag. Dit om er voor te zorgen dat je je baksel gemakkelijk uit de vorm krijgt.
Wat ook van belang is bij de aanschaf, is dat je weet voor hoeveel personen je meestal gaat bakken. Want de meeste bakvormen zijn in verschillende afmetingen te koop.
Wanneer je weet welk soort bakblik je wilt aanschaffen, komt de volgende vraag. Van welk materiaal moet jouw bakvorm gemaakt zijn? Je hebt keus uit verschillende materialen, elk met hun eigen voor- en nadelen.

De meeste bakvormen zijn van metaal. Een groot voordeel van een metalen bakvorm is, dat deze de hitte goed geleidt. Daardoor kleurt jouw baksel mooi egaal bruin. Een ander voordeel is, dat je een stevige vorm hebt om uit de oven te tillen. Je baksel blijft hierdoor mooi in model.
Tegenwoordig zijn er ook veel siliconen bakvormen te koop. Ook deze hebben zeker voordelen. Je hoeft ze niet in te vetten, het materiaal heeft anti-aanbak eigenschappen. Ook kun je je baksels makkelijk uit de vorm verwijderen door er op te drukken. Een ander voordeel is, dat het materiaal niet kapot te krijgen is, ook niet als het valt. Het is dus duurzaam en kan lang mee. Let wel op, dat je een bakvorm koopt die van 100% siliconen is gemaakt, dit is het geval bij de duurdere producten. Goedkopere ‘siliconenvormen’ zijn meestal gemaakt van een mengsel van siliconen en andere materialen en dat kan schadelijk zijn voor je gezondheid.
Er zijn ook bakvormen van gietijzer. Voordeel hiervan is, dat het meerdere toepassingen heeft, het kan in de oven, maar ook op een fornuis gebruikt worden. Gietijzer is bestand tegen hogere temperaturen. nadeel van gietijzeren bakvormen is, dat je het heel goed moet invetten, omdat er geen antiaanbaklaag op zit. Een ander nadeel is de hoge prijs.
Of je nu gaat voor metaal, gietijzer of siliconen is eigenlijk aan jezelf. Hierbij speelt een grote rol wat je zelf fijn vindt in gebruik, wat je belangrijk vindt en dit is voor ieder persoonlijk.

Wat is de beste bakvorm en waarom?

Tot slot, welke bakvorm is nu het beste? Je hebt al kunnen lezen dat hier geen pasklaar antwoord op te geven valt. Het is afhankelijk van je doel en persoonlijke voorkeur welke bakvorm je gaat kopen. Wat wel belangrijk is, bezuinig niet op kwaliteit. Hierbij geldt echt, goedkoop is duurkoop. Het is verleidelijk om de allergoedkoopste variant te kiezen, maar het is beter om iets meer geld uit te geven aan een bakvorm en er voor te zorgen dat je een product aanschaft waar je jarenlang veel bakplezier van zult hebben!

Alle Makita bouwradio's

Met een Makita bouwradio geniet je tijdens het bouwen en klussen van kraakheldere muziek. Zelfs als het regent of op stoffige plekken, want bouwradio’s van Makita zijn waterdicht en stofbestendig. Duizenden mensen maken dagelijks gebruik van een Makita bouwradio en dat is zeker niet zonder reden. Makita is namelijk dé specialist op het gebied van elektrisch gereedschap. Na jarenlange ervaring weet het merk dan ook exact over welke functies een bouwradio moet beschikken. Hierdoor zijn bouwradio’s van Makita bestand tegen alle uitdagingen van een bouw of werkplaats en kom je nooit voor ongewenste verrassingen te staan. Het bedienen van een Makita radio is eenvoudig en met één druk op de knop start de muziek. De werfradio’s beschikken meestal over een ingebouwde accu. Dit betekent dat de radio praktisch overal neergezet kan worden. De kunststoffen behuizing zorgt ervoor dat de radio beschermd is tegen vallen en stoten. Dankzij de inklapbare handvatten zijn de radio’s daarnaast gemakkelijk te verplaatsen.

De voordelen van een Makita radio

1. Gebruiksgemak

De bouwradio’s van Makita zijn ontzettend gebruiksvriendelijk. Het verlichte display maakt de bediening eenvoudig en met één druk op de knop wordt jouw favoriete muziek afgespeeld. Daarnaast zijn Makita werfradio’s compact, licht van gewicht en beschikken ze over een ergonomisch handvat. Hierdoor zijn ze overal gemakkelijk mee naar toe te nemen en eenvoudig te verplaatsen.

2. Uitstekende geluidskwaliteit

Een Makita bouwradio geeft mooi zuiver geluid. Ook hebben ze genoeg power om een kleine bouwplaats te voorzien van een gezellig muziekje. Zelfs als er met luidruchtig gereedschap zoals een boor wordt gewerkt is de muziek goed hoorbaar. Een ander pluspunt: je hebt altijd en overal bereik. Zowel met AM, FM of DAB+. Uiteraard geldt dit ook wanneer je muziek afspeelt via AUX, Bluetooth of USB.

3. Bestand tegen alle uitdagingen van een bouwplaats

Ook tijdens een flinke bui of in een stoffige omgeving zal een bouwradio van Makita muziek blijven afspelen. De radio’s zijn namelijk stof- en waterbestendig. De enorm sterke kunststoffen behuizing zorgt er tevens voor dat vallen en stoten geen problemen oplevert. Samen maken deze eigenschappen een Makita bouwradio ideaal voor op werkplaatsen, bouwplaatsen en andere uitdagende omgevingen.

4. Uitstekende kwaliteit accu’s

De meeste werfadio’s van Makita werken op netstroom of met een accu. Een bouwradio met accu kan enorm handig zijn. Hierdoor kan je namelijk ook muziek luisteren als er even geen netspanning in de buurt is. Ideaal bijvoorbeeld als je aan het schilderen bent op een steiger. De accu’s van Makita zijn van topkwaliteit. Met een volle accu luister je urenlang naar al je favoriete muziek. Sommige accu’s gaan meer dan 20 uur mee! Een ander pluspunt: meerdere soorten accu’s van Makita passen in de bouwradio. Dit is handig als je al accu’s hebt voor ander Makita gereedschap.

Verschillende soorten Makita bouwradio’s

Makita heeft in de afgelopen jaren verschillende modellen bouwradio’s uitgebracht. Deze modellen hebben allemaal unieke functionaliteiten. Zo beschikt de Makita DMR110 bijvoorbeeld over een DAB+ tuner, is een Makita DMR112 alleen met netstroom te gebruiken (geen accu) en heeft de DMR108 de mogelijkheid om draadloos muziek luisteren door middel van Bluetooth. Het is belangrijk om vooraf goed te bepalen welke functionaliteiten jouw toekomstige bouwradio moet hebben. Hiermee maak je de zoektocht naar een geschikte radio een stukje makkelijker. Hieronder worden de verschillende modellen bouwradio’s en de functionaliteiten uitgebreid behandeld.

Makita bouwradio DAB

Wanneer je zonder ruis en storingen muziek wil luisteren heb je een Makita bouwradio met DAB+ nodig. DAB+ is een digitaal systeem waarmee het mogelijk is om in heel Nederland gratis regionale, publieke en commerciële radiostations te ontvangen. Naast dat de geluidskwaliteit van een DAB bouwradio ontzettend hoog is heb je nog een aantal voordelen. Zo kan je radiozenders zoeken op naam in plaats van op frequentie, krijg je tijdens het muziek luisteren extra informatie zoals bijvoorbeeld filemeldingen en zijn er meer radiozenders beschikbaar. Bouwradio’s van Makita zijn meestal iets duurder, maar dan krijg je ook een stuk meer voor terug.

Bouwradio’s van Makita die beschikken over de zogeheten DAB plus techniek zijn onder andere de Makita DMR110, DMR112, en de Makita DMR115.

Draadloos muziek afspelen: kies een Makita bouwradio met bluetooth

Professionals en vakmensen zullen het over één ding eens zijn: werken met snoeren is niet prettig. Makita is zich hiervan bewust en heeft daarom bouwradio’s ontwikkelt die beschikken over een Bluetooth functie. Hierdoor is het mogelijk om via een mobiel apparaat, draadloos muziek af te spelen op een radio. Voordelen van een Makita bouwradio met Bluetooth zijn geen gedoe met snoeren, zelf bepalen welk liedje de radio moet afspelen en de mogelijkheid om meerdere apparaten te koppelen.  Een nadeel van Bluetooth is wel dat het apparaat en het mobiele apparaat in de buurt van elkaar moet blijven. Er zijn een aantal werfradio’s van Makita uitgerust met de Bluetooth functionaliteit. Dit zijn de Makita DMR112 DAB+, Makita DMR202 Bluetooth speaker, DMR200, DMR115 en de Makita DMR108.

Dit zijn de beste Makita bouwradio’s!

Een geschikte bouwradio vinden kan lastig zijn. Het aanbod is groot en elk model beschikt over andere functionaliteiten. Zo heeft de ene werfradio een digitale DAB+ tuner en de andere radio een Bluetooth ontvanger. Om je te helpen bij de zoektocht naar een geschikte radio hebben we de beste Makita bouwradio’s hieronder geselecteerd. Hierbij hebben we gekeken naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding, of de bouwradio beschikt over de juiste functionaliteiten en zijn de reviews van huidige gebruikers meegenomen.

Makita bouwradio met USB

Wanneer de bouwradio van Makita over een USB-poort beschikt kan je heel eenvoudig jouw favoriete muziek luisteren. Het enige wat je hoeft te doen is een USB-stick of media apparaat inpluggen en vervolgens op ‘play’ drukken. Een extra voordeel van een bouwradio met usb: gekoppelde telefoons of tablets zullen worden opgeladen tijdens het afspelen van muziek. Hoe fijn is dat?

Voordat je een radio met USB-poort koopt is het volgende handig om te weten. Wanneer je ervoor kiest om een telefoon te koppelen door middel van USB moet deze wel altijd in de buurt blijven van de radio. Hoewel de bouwradio tegen stof, regen en een stootje kan, geldt dit niet voor alle smartphones. Gelukkig heeft Makita daar een oplossing voor gevonden. Bijna elke Makita werfradio heeft namelijk de mogelijkheid om je smartphone veilig op te bergen.

Let op: niet elke Makita radio beschikt over een USB-poort. Wil jij een bouwradio met USB? Dan zijn de volgende modellen een goede keus: Makita DMR112 DAB+, DMR202 Bluetooth speaker, Makita DMR108, DMR200 en de Makita DMR 115.

Makita bouwradio met accu

Professionals en vakmensen die werkzaam zijn in de bouw zullen het over één ding eens zijn: werken met snoeren is niet prettig. Makita weet dit als geen ander en heeft daarom een aantal werkradio’s uitgerust met een accu. En deze accu’s zijn goed, heel goed. Ze leveren namelijk de kracht en het uithoudingsvermogen waar je als vakman en professional naar vraagt. Dit betekent dat Makita bouwradio’s met accu soms wel meer dan 20 uur muziek kunnen afspelen. Is de accu toch leeg? Laad hem dan op met de snel lader en binnen no time kan jij weer genieten van kraakheldere muziek.

De volgende Makita radio’s beschikken over accu:

Makita bouwradio dab+ met accu

Wanneer je op zoek bent naar een Makita bouwradio met DAB+ en accu zijn er twee opties.

Veel professionals kiezen voor een Makita bouwradio

Makita bouwradio aanbiedingen

Regelmatig zijn er verschillende Makita bouwradio aanbiedingen. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld een accu cadeau krijgt of dat er korting op de radio zit. Goedkope Makita radio’s en interessante aanbiedingen zijn hier te vinden.

Over Makita

Makita is een internationaal bedrijf dat zich al meer dan 100 jaar volledig focust op het ontwikkelen, produceren en verkopen van kwalitatief hoogwaardig gereedschap. Deze focus heeft geleid tot uitstekende producten waar vakmensen dagelijks op kunnen vertrouwen. Binnen de gereedschapsbranche wordt het merk daarom ook gezien als dé specialist op gebied van elektrisch gereedschap. Makita produceert wereldwijd meer dan 1500 verschillende machines, waaronder bouwradio’s, decoupeerzagen, meetgereedschap, boormachines, slijpers en overige accessoires en toebehoren. Het elektrische gereedschap wat het merk levert is eenvoudig te gebruiken en makkelijk te onderhouden. Maar misschien wel het allerbelangrijkst: het elektrische gereedschap van Makita laat je nooit in de steek en klaart elke klus. Groot of klein, dag in, dag uit.

Dat het merk vertrouwen heeft in haar eigen producten is wel op te maken uit het garantiebeleid. Wanneer je Makita gereedschap koopt heb je namelijk altijd drie jaar garantie. Op de accu’s en laders krijg je twee jaar garantie en op accessoires en toebehoren krijg je een jaar garantie. Makita is van oorsprong een Japans bedrijf met vestigingen over de hele wereld. Ook in Nederland heeft het merk een vestiging. Zie de volgende video voor een kijkje achter de schermen bij één van de beste producenten op gebied van elektrisch gereedschap.

Niet meer leverbare bouwradio’s

De Makita bouwradio’s BMR100 en BMR102 zijn uit het assortiment en nooit meer leverbaar. Deze radio’s zijn beide opgevolgd door de Makita DMR107. Ook de Makita bouwradio’s DMR102 en DMR105 zij niet meer te verkrijgen. Het beste alternatief voor deze modellen is de Makita DMR115.

Ben je hier naar op zoek?

Micook.nl
Logo