Blender kopen?

Wij helpen je bij de zoektocht naar een nieuwe blender.

Je kunt er eigenlijk niet omheen als je serieus aan het werk gaat in de keuken: een blender. Mocht je er in de nabije toekomst 1 willen aanschaffen, lees dan vooral door. In dit artikel krijg je belangrijke informatie die je kan helpen bij je keus voor de beste blender.

Top 3 beste blenders

Het vinden en kopen van een geschikte blender is niet makkelijk. Er zijn veel verschillende blender en de blender radio is de andere niet. Heb je nog geen specifieke voorkeur of weet je nog niet welk blender je zoekt bekijk dan de drie beste blender. Op basis van reviews van eerdere kopers, de prijskwaliteitsverhouding en de aanwezigheid van de belangrijkste functies voor een blender hebben we de beste uitgekozen. Wanneer je één van de onderstaande modellen aanschaft weet je zeker dat je veel plezier gaat beleven aan je blender .

1. Magimix Power Blender Grijs

De Magimix Power Blender Grijs met een vermogen van 1300 watt is geschikt voor het mixen van harde ingrediënten, zoals noten of bevroren spinazieblokjes. Kies uit één van de 5 verschillende programma¿s voor jouw perfecte bereiding. Zo crush je ijsklontjes voor een koud drankje of mix je ingrediënten voor een romige soep. Je houdt zelf de controle over je bereiding dankzij de traploos instelbare snelheid. Zo zet je de blender aan het eind iets harder voor een gladde textuur van je smoothie. Gebruik de meegeleverde mengspatel voor dikke bereidingen en werp een blik in het receptenboek voor inspiratie. Met de automatische reinigingsprogramma reinig je de blender met één knop.

2. Ninja Blender BN495EU

Met de Ninja Blender BN495EU maak je ook sapjes voor onderweg. Je gebruikt de blendbeker eerst om in te mixen en vervolgens draai je de drinkdeksel erop. Zo neem je jouw verse sapje mee naar je werk of als je gaat sporten. De blender is met een vermogen van 1000 watt geschikt voor het crushen van ijs en bevroren fruit. Hierdoor geniet je ook van een heerlijk koud sapje. Voor het mixen van harde ingrediënten komt de pulsestand goed van pas. Dit geeft je een korte, krachtige, pulse. Op deze manier mix je harde stukjes gemakkelijk en snel. Is je sapje op? Dan zet je de bekers gewoon in de vaatwasser.

3. Blendtec Professional 800 Zwart

De Blendtec Professional 800 Zwart is ideaal voor in een koffie- of lunchzaak, dankzij de geluiddempende kap. De kap vermindert het geluid met 50%, zodat klanten elkaar nog verstaan en je niet teveel last hebt van het geluid. Dankzij het vermogen van 1800 watt mix je ook harde ingrediënten en laat je de blender gerust de hele dag draaien. De tritan blenderkan is zo sterk als glas en zo licht als kunststof. Daarbij neemt de kan geen geur-, kleur- en smaakstoffen aan en is ‘ie hittebestendig. Dankzij de inhoud van 2,8 liter maak je 8 tot 9 smoothies tegelijk. Met het schoonmaakprogramma reinig je de blender met één druk op de knop, zodat je ‘m gemakkelijk meerdere keren achter elkaar gebruikt.

Alles wat je moét weten over blenders

Om de beste blender voor jouw situatie te vinden is het van belang om een goed beeld te krijgen wat een blender precies is. Hierdoor zal je de juiste keuze kunnen maken en achteraf geen spijt krijgen van een verkeerde aankoop. Om je een helder beeld te geven over blender hebben we meest voorkomende gebruikersvragen beantwoord. Deze zijn hieronder te lezen.

Wat is een blender?

Allereerst de definitie, waar hebben we het eigenlijk over? Een blender is een keukenapparaat dat kan mixen en pureren. Een ander woord voor blender is hakmolen. Een blender werkt eigenlijk ongeveer hetzelfde als een staafmixer. Ook in een keukenmachine zit vaak een ingebouwde blender.

blender

Waarom een blender?

Alvorens je besluit om een blender aan te schaffen, wil je natuurlijk wel weten wat de voordelen van zo’n apparaat zijn. De toepassingen van een blender zijn enorm. Je kunt er bijvoorbeeld groene smoothies mee maken, deze vitaminebommetjes zijn momenteel erg populair. Hoe heerlijk is het als je ze zelf kunt maken, in plaats van een kant-en-klare smoothie uit de supermarkt. Naast smoothies kun je nog veel meer zelf bereiden in je blender. Denk bijvoorbeeld aan het pureren van soep, het maken van sauzen of het bereiden van babyhapjes. Je maakt in een handomdraai je eigen verse product. Voordelen van voedsel bereiden in een blender zijn, onder andere: Je weet welke ingrediënten er gebruikt zijn. Het is verser en lekkerder. Het is precies afgestemd op jouw smaak.

Een blender is ook uitermate geschikt om restjes te verwerken. Heb je een paar overrijpe bananen liggen? Daarvan maak je in een handomdraai een overheerlijke shake. Een blender helpt dus ook om voedselverspilling tegen te gaan. Door een blender te gebruiken, kun je ook wat vaker experimenteren met diverse ingrediënten en dit resulteert in een meer afwisselend voedingspatroon.

Hoe werkt een blender?

De werking van een blender is eenvoudig. Zeer scherpe messen, die in een kan zitten, worden aangedreven door een motor. Op de kan zit een deksel, zodat de inhoud er in blijft. Ook voorkomt het deksel dat iemand zijn hand in het apparaat kan steken. De blender werkt alleen als het deksel er op zit. Meestal kun je de motor op verschillende snelheden laten draaien. In de kan kun je vloeistoffen doen (bijvoorbeeld sap, melk, yoghurt of water) samen met stukken fruit of groente. Dit wordt gepureerd en door elkaar gemixt en het resultaat is een heerlijke smoothie, milkshake of ander drankje.

Welke verschillende soorten blenders zijn er?

Alvorens je een blender aanschaft is het goed om te bedenken waar je de blender voor wilt gaan gebruiken. Er zijn namelijk verschillende soorten verkrijgbaar die elk hun eigen toepassingen hebben. Allereerst is er de standaardblender. Deze is vooral geschikt voor het mixen van zachte ingrediënten. Als je ook hardere ingrediënten wilt mixen, koop dan een powerblender. Zo’n blender heeft een vermogen van minimaal 1200 Watt.

Gebruik je de blender alleen om smoothies te maken, overweeg dan een smoothie-to-go blender. Bij deze blender is de mengbeker meteen ook een drinkbeker. De smoothie de je gemaakt hebt kun je in deze beker meenemen, lekker praktisch. De soepblender tot slot is geschikt om, de naam zegt het al, soep te maken. Zo zie je, er is keus genoeg. Er zijn ook blenders die een combinatie van mogelijkheden hebben en te gebruiken zijn voor diverse toepassingen en blenders die onderdeel zijn van een keukenmachine.

Naast verschil in toepassing is er ook verschil in formaat. Er zijn grote en kleine blenders. Ook is er per merk en type verschil in materiaal. De kan van de blender is meestal van kunststof, maar kan ook van glas gemaakt zijn.

Hoe kies je de juiste blender?

Je bent er uit, je wilt een blender kopen. Hoe weet je nu welke je moet kiezen? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er verschillende soorten blenders verkrijgbaar. Wat voor jou een geschikte soort blender is, hangt er vanaf waar je de blender voor wil gebruiken. Dat is het eerste wat je moet bepalen. Daarnaast moet je nadenken over je budget. Er zijn blenders in allerlei prijsklassen. Als je de blender slechts enkele keren per jaar gebruikt is het wellicht beter een wat goedkoper exemplaar aan te schaffen, dan wanneer je de blender dagelijks intensief gaat gebruiken. Over het algemeen is een blender een stuk voordeliger dan een keukenmachine. De prijs hangt grotendeels af van de kracht van de motor, hoe meer vermogen hoe duurder de blender.

Naast budget en toepassing is ook de grootte van de blenderkan een belangrijke factor om rekening mee te houden. Als je sapjes wilt maken voor het hele gezin heb je weinig aan een kleine blender. En als je slechts voor 1 persoon de blender gebruikt, schiet het niet op om een hele grote blender te kiezen. Als de kan namelijk te groot is, blijven de ingrediënten te veel aan de kan plakken en kunnen de messen alles minder goed fijn krijgen. Naast grootte en materiaal is er ook nog verschil in vorm van de blenderkan. Er zijn ronde vierkante blenderkannen. als je het belangrijk vindt dat je product zo snel mogelijk goed gemengd wordt, kies dan een vierkante kan. Door de vorm worden de ingrediënten naar beneden geduwd. Hierdoor wordt alles extra goed gemalen en gemengd. Echter, een voordeel van een ronde kan is het schoonmaken. Omdat hier geen hoeken in zitten, spoel je een ronde kan gemakkelijker schoon dan een vierkante.

Wat is de beste blender en waarom?

Hopelijk heeft het lezen van bovenstaand artikel je geholpen bij je overwegingen. Wat uiteindelijk de beste blender voor jou is, is lastig te zeggen. Maak een lijstje met punten die voor jou van belang zijn. Denk hierbij aan vragen als: Wat wil je met de blender kunnen doen? Wat is je budget? Hoe veel vermogen moet je blender hebben? Daarnaast is het natuurlijk ook een kwestie van persoonlijke smaak. Er zijn blenders in allerlei merken, soorten, kleuren en materialen. Denk goed na, kijk en vergelijk. Dan kies je uiteindelijk voor die blender die perfect bij jou en je keuken past!

Alle blenders

Blenders zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en van verschillende merken. Bijvoorbeeld van Magimx, Ninja of Blendtec. Bekijk hieronder de beste blenders tegen de laagste prijzen.

Ben je hier naar op zoek?

Micook.nl
Logo