Broodbakmachine kopen?

Wij helpen je bij de zoektocht naar een nieuwe broodbakmachine.

Een broodbakmachine is voor veel mensen een onmisbaar apparaat in de keuken. Niets is lekkerder dan ’s morgens wakker worden en de geur ruiken van vers gebakken brood. Het is geen wonder dat er steeds meer broodbakmachines verkocht worden. Mocht jij ook nadenken over de aanschaf van een broodbakmachine, lees dan vooral verder. In dit artikel wordt belangrijke informatie gedeeld die nuttig kan zijn wanneer je een broodbakmachine besluit te kopen.

Voordelen van een broodbakmachine

1. Zelfgebakken brood is lekkerder

Wanneer je zelf brood bakt en dit op gaat eten zal je merken dat het een groot verschil is met het brood wat je gewend bent te eten. Niet alleen de geur van versgebakken brood is heerlijk maar ook de smaak  is erg lekker. Door zelf brood te bakken kan jij helemaal zelf bepalen wat erin gaat.

2. Het bespaart geld

Een broodbakmachine is misschien in het begin een flinke aanschaaf, maar op een gegeven moment zal het je geld gaan besparen. De broden die je zelf maakt zijn namelijk een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld bij de bakker of supermarkt.

3. Je eigen brood eten is gezonder

Je weet precies welke gezonde ingrediënten je in je beslag doet en daardoor eet je veel gezonder brood. E-nummers, suikers of andere slechte voedingstoffen zijn verleden tijd. Dankzij een broodbakmachine eet je alleen nog maar de ingrediënten die jij wilt binnen krijgen.

Top 3 beste broodbakmachines

Het vinden en kopen van een geschikte broodbakmachine is niet makkelijk. Er zijn veel verschillende broodbakmachine en de ene machine is de andere niet. Heb je nog geen specifieke voorkeur of weet je nog niet welke broodbakmachine je zoekt bekijk dan de drie beste broodbakmachines. Op basis van reviews van eerdere kopers, de prijskwaliteitsverhouding en de aanwezigheid van de belangrijkste functies voor een broodbakmachine hebben we de beste uitgekozen. Wanneer je één van de onderstaande modellen aanschaft weet je zeker dat je veel plezier gaat beleven aan je broodbakmachine.

Alles wat je moét weten over broodbakmachines

Om de beste broodbakmachine voor jouw situatie te vinden is het van belang om een goed beeld te krijgen wat een broodbakmachine precies is. Hierdoor zal je de juiste keuze kunnen maken en achteraf geen spijt krijgen van een verkeerde aankoop. Om je een helder beeld te geven over broodbakmachines hebben we meest voorkomende gebruikersvragen beantwoord. Deze zijn hieronder te lezen.

Wat is een broodbakmachine?

Het woord zegt het al, een broodbakmachine is een toestel dat brood bereidt. Dit gebeurt volledig automatisch. Je stopt wat ingrediënten in de bakvorm, kiest het juiste programma en na ongeveer drie uren is je eigengebakken brood klaar.

De onderdelen van een broodbakmachine zijn: een verwarmingselement, een bakvorm met onderaan de kneedvleugels, een warmtesensor en een computertje voor de besturing.

De meeste broodbakmachines kunnen ook gebruikt worden om deeg te maken. Dit deeg kan dan eventueel ook in de gewone oven gebakken worden. Ook hebben veel broodbakmachines ook een functie om jam te maken.

Waarom een broodbakmachine?

Hoe komt het nu dat er steeds meer broodbakmachines verkocht worden? Wat zijn eigenlijk de voordelen van zo’n apparaat? Ten eerste is het erg eenvoudig om op deze manier je eigen brood te bakken. Je kunt de machine zo instellen dat het brood ’s nachts gebakken wordt en het brood dus klaar is als je opstaat. Het is gezond, je weet ook precies wat je in het brood stopt. Dit is ook handig als je bijvoorbeeld een allergie hebt voor bepaalde voedingsmiddelen. De smaak van eigengebakken brood is heerlijk, lekkerder dan brood dat je in de winkel koopt. Op de lange termijn is het ook voordeliger, zeker als je de ingrediënten in grotere hoeveelheden koopt bij bijvoorbeeld een molen. Vooral grote gezinnen kunnen flink besparen als ze een broodbakmachine gebruiken. Tot slot, zelf brood bakken is leuk, je kunt variëren en experimenteren met verschillende ingrediënten en recepten totdat je het perfecte brood bakt.

Hoe werkt een broodbakmachine?

De werking van een broodbakmachine is heel eenvoudig. Het is een kwestie van de juiste ingrediënten gebruiken en deze heel nauwkeurig afwegen. Dit ruikt echt heel nauw. Vooral de verhouding bloem-water moet precies kloppen. Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Pak het bakblik en doe de ingrediënten er in. Plaats het blik daarna in de machine en selecteer het juiste programma. Het brood wordt nu gebakken. Meestal duurt dat ongeveer drie uren. Als het brood klaar is, open dan de machine en laat het brood afkoelen met het deksel open. Als het brood afgekoeld is, kun je het uit het blik halen en is je brood klaar. Snijd het brood met een geschikt mes met een lang lemmet en geniet van je eigengebakken brood.

Welke verschillende soorten broodbakmachine zijn er?

Er is allerlei soorten broodbakmachines op de markt. De meesten werken ongeveer op dezelfde manier. Toch kunnen specifieke eigenschappen van de machine heel verschillend zijn, hierover later meer. Verschil zit hem ook in het materiaal van de machine. Er zijn machines van kunststof en van RVS. Een voordeel van een kunststofmachine is, dat het lichter is in gewicht. Makkelijk als je de machine na gebruik weer wilt opbergen. Misschien wil je je machine gewoon laten staan en houd je van een industriële uitstraling, kies dan voor RVS. Naast materiaal is er uiteraard ook verschil in grootte van de machine. Ook de prijs kan heel verschillend zijn, deze hangt onder andere af van het merk en van de verschillende specifieke eigenschappen die de machine heeft.

Hoe kies je de juiste broodbakmachine

Als je een broodbakmachine wil kiezen, bepaal dan eerst wat je belangrijk vindt. Hiervoor moet je weten welke eigenschappen je nodig vindt bij jouw machine. Broodbakmachines beschikken over verschillende soorten programma’s. Enkele voorbeelden van programma’s zijn: deeg kneden, roggebrood maken, cake bakken. Bij sommige apparaten is het bakblik uitneembaar.

Er zijn machines waarbij je de kleur van de korst kunt regelen. Zo’n korstkleurregelaar zorgt er voor dat je kunt kiezen voor een lichte, normale of donkere korst. Ook zijn er machines met een kijkvenster. Handig en leuk als je in de gaten wilt houden hoe het gaat met je brood. Als je graag wil dat het brood in de nacht gebakken wordt, kies dan voor een apparaat met een timer. Hiermee kun je zelf de tijd instellen. Ook een warmhoudfunctie is handig, zodat je brood warm blijft als je het niet meteen uit de machine haalt. Als extra functie hebben sommige machines een automatische toevoer. Extra ingrediënten die later worden toegediend worden dan vanzelf aan het brood toegevoegd, zonder dat je hier omkijken naar hebt.

Wat is de beste broodbakmachine en waarom?

Je leest het, er is veel verschil in type broodbakmachine. Wat voor jou de beste keus is bepaal je uiteindelijk helemaal zelf. Zet voor jezelf op een rijtje wat jij belangrijk vindt en welke prijs je er voor over hebt. Denk ook na of je gaat voor kunststof of RVS. Kies uiteindelijk dat apparaat waar jij blij van wordt en ga dan lekker aan de slag met het bakken van je eigen, verse brood!

Ben je hier naar op zoek?

Micook.nl
Logo