Citruspers kopen?

Wij helpen je bij de zoektocht naar een nieuwe citruspers.

Een citruspers is een onmisbaar apparaat in elke keuken. Met een goede citruspers maak je bijvoorbeeld in een handomdraai een heerlijk verse jus d’orange of een gezond glas grapefruitsap. In onderstaand artikel krijgt je nuttige informatie wanneer je overweegt een citruspers aan te schaffen. Onderstaande vragen worden in dit stuk behandeld: Wat is een citruspers? Hoe werkt zo’n apparaat? Waarom zou je een citruspers aanschaffen en welke verschillende soorten zijn er? Hoe kies je uiteindelijk de juiste?

Voordelen van een citruspers

1. Het is lekker

Omdat het sap afkomstig van de citruspers hardstikke vers is, smaakt het heerlijk. Proost!

2. Het is gezonder

Wanneer je het vergelijkt met kant en klare sap vanuit de supermarkt is vers geperst sap afkomstig van de citruspers veel gezonder. Daarnaast bevat je eigen sapje ook veel meer vitaminen.

3. Het is heel eenvoudig

Je hoeft niet bang te zijn dat een citruspers moeilijk te gebruiken is. Het is namelijk ontzettend makkelijk om fruit te persen. Binnen no-time heb je een heerlijk glas verse sap. Genieten maar!

Top 3 beste citruspersen

Het vinden en kopen van een geschikte citruspers is niet makkelijk. Er zijn veel verschillende citruspersen en de ene is de andere niet. Heb je nog geen specifieke voorkeur of weet je nog niet welk citruspers je zoekt bekijk dan de drie beste citruspersen. Op basis van reviews van eerdere kopers, de prijskwaliteitsverhouding en de aanwezigheid van de belangrijkste functies voor een citruspers hebben we de beste uitgekozen. Wanneer je één van de onderstaande modellen aanschaft weet je zeker dat je veel plezier gaat beleven aan je citruspers.

1. Vannons – 5 in 1 Keukenhulp – Fijne en Grove rasp – Spiraalsnijder – Citruspers – Maatbeker – Wit

Een alles in een keukenhulp is altijd handig, zo ook deze 5 in 1 keukenaccessoires. Met 1 product kun je raspen, spiralen snijden, persen en opvangen. Je kunt alles in elkaar opstapelen en op deze manier compact bewaren.

Over deze keuken accessoire
• 5 in 1 product voor uiteenlopende handelingen
• Uitgevoerd in kunststof, gemakkelijk schoon te houden
• Met restjeshouder, ook het laatste stukje raspen
• Raspen in 2 maten, spiraalsnijder, handmatige citruspers, maatbeker

5 in 1 keuken accessoire
Met dit product haal je een veelzijdige accessoire in huis waarmee je allerlei handelingen kunt uitvoeren. Maak lekkere groente tagliatelle met de spiraal snijder, rasp wortels, courgettes of komkommers in een handomdraai voor in salades en pers een citroentje uit voor een dressing.

De Vannons – 5 in 1 Keukenhulp – Fijne en Grove rasp – Spiraalsnijder – Citruspers – Maatbeker – Wit heeft de kleur wit,grijs en is gemaakt van Kunststof. Het merk van dit artikel is Vannons.

2. Elektrische citruspers 90W

  • Oranjespers met 90 W vermogen. Dubbele kop voor het sap van twee sinaasappelhelften tegelijkertijd.
  • Met een citrussnijder in het deksel om het vruchtstuk in dezelfde sappers te snijden. Snijden en persen van twee sinaasappelhelften met slechts één druk.
  • Afneembare beker met grote inhoud van 500 ml. Inclusief vruchtvleesfilter, geen elektrische onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig.
  • Geschikt voor verschillende citrusmaten. Volledig demonteerbaar voor eenvoudig en comfortabel onderhoud.
  • Sneller, eenvoudiger en schoner dan conventionele sapcentrifugers. Met zuignappen voor stabiliteit en ruimte voor de kabel.

3. Citruspers 400ML Oranje (basis variant)

Citruspers Oranje gemaakt van kunststof.
Inhoud reservoir 400 ml.
Afmeting ongeveer 12x7cm

De Citruspers 400ML Oranje heeft de kleur Oranje en is gemaakt van . Het merk van dit artikel is Merkloos / Sans marque.

Alles wat je moét weten over de citruspers

Om de beste citruspers voor jouw situatie te vinden is het van belang om een goed beeld te krijgen wat een citruspers precies is. Hierdoor zal je de juiste keuze kunnen maken en achteraf geen spijt krijgen van een verkeerde aankoop. Om je een helder beeld te geven over citruspers hebben we meest voorkomende gebruikersvragen beantwoord. Deze zijn hieronder te lezen.

Wat is eencitruspers?

Misschien een open deur voor sommigen, maar voor de volledigheid hieronder een kort antwoord op de vraag: ‘Wat is een citruspers?’ Een citruspers is een apparaat dat gebruikt wordt voor het uitpersen van sap uit citrusvruchten. Het sap van bijvoorbeeld sinaasappels, grapefruits, citroenen en limoenen kun je met een citruspers uitpersen.

Waarom een citruspers?

Er zijn diverse voordelen te bedenken van het aanschaffen van een citruspers.

Allereerst is versgeperst sap veel gezonder dan kant-en-klaar sap uit een pak. Ten tweede smaakt dit verse sap ook nog eens veel lekkerder, doordat het letterlijk ‘vers van de pers’ is, dit proef je.

Ook geeft het voldoening dat je er op deze manier zelf voor zorgt dat jij en eventueel je kinderen genoeg vitaminen binnenkrijgen. Tot slot, met een goede citruspers is het uitpersen van citrusfruit echt een fluitje van een cent. Je draait er je hand niet voor om en hebt in no-time een heerlijk glas of zelfs een kan vers sap om van te genieten.

Hoe werkt een citruspers?

Uiteraard is het belangrijk om te weten hoe een citruspers werkt. Er zijn elektrische exemplaren en ook handcitruspersen op de markt. Het principe van de citruspers is dat er druk wordt uitgeoefend op de halve vrucht. Deze wordt op de perskegel geduwd en hierdoor wordt het sap uit de vrucht geperst en opgevangen in een reservoir en blijft de pulp achter op het filter.

Welke verschillende soorten citruspersen zijn er?

Zoals gezegd, er zijn diverse soorten citruspersen verkrijgbaar. Ten eerste is er onderscheid tussen de elektrische citruspers en de handpers. Bij een elektrische pers wordt de perskegel rondgedraaid in een halve citrusvrucht door een elektrische motor. Dit gaat snel, Je kunt zelf druk uitoefenen op de vrucht. Wanneer je een handcitruspers hebt, moet je zelf kracht op de vrucht uitoefenen. De vrucht wordt met de hand op de perskegel gedrukt en op deze manier wordt het sap uit de vrucht geperst. Het sap wordt opgevangen in een reservoir. Het vruchtvlees en de pitten blijven achter op het filter. Voor diegenen die professioneel gebruik maken van een citruspers is de aanschaf van een zogenaamde sapcentrifuge het overwegen waard. Een sapcentrifuge heeft een hoger vermogen en perst in korte tijd meerdere vruchten uit zonder dat je hierbij handmatig druk moet uitoefenen.

Hoe kies je de juiste citruspers

Om dit te bepalen is het allereerst van belang om voor jezelf op een rijtje te zetten hoe vaak je de citruspers gaat gebruiken. Wanneer je slechts zo nu en dan een sinaasappeltje wilt uitpersen volstaat een handpers.

Echter, ga je voor dagelijks vers sap dan is een elektrische citruspers een absolute must. En ben je professional en zoek je een apparaat voor je zaak, koop dan zeker een sapcentrifuge. Uiteraard is je budget ook een factor om rekening mee te houden bij de aanschaf van je citruspers. Bepaal vooraf welk bedrag je voor je aankoop over hebt. Wat ook zeker belangrijk is om mee te nemen in je overwegingen, is de grootte van het reservoir van je apparaat. Dit verschilt namelijk nogal per soort. Wanneer je bijvoorbeeld voor 4 personen sap wilt hebben moet je een reservoir hebben van ongeveer 1 liter. Andere verschillen zitten in zaken als bijvoorbeeld het materiaal waar de perskegel van gemaakt is, de accessoires die bij de pers geleverd worden, het al dan niet aanwezig zijn van een druppelstop en de mogelijkheid om de pers in de vaatwasser schoon te maken. Denk er goed over na wat voor jou belangrijk is.

Wat is de beste citruspers en waarom?

Wat is nu de beste citruspers en waarom? Uiteraard is dit zeer persoonlijk. Bovendien is dit van veel factoren afhankelijk. Ga niet over 1 nacht ijs bij de aanschaf van je citruspers. Zet eerst op een rijtje wat je wensen zijn met betrekking tot gebruiksfrequentie, prijs en functionaliteiten. Bekijk vervolgens welke exemplaren in aanmerking komen. Uiteindelijk speelt het design van de pers natuurlijk ook mee in je besluitvorming. Het is fijn om een apparaat te hebben wat gebruiksvriendelijk is maar wat er ook mooi uitziet. Op deze manier is jouw nieuwe citruspers een aanwinst voor je keuken waar je nog jarenlang veel plezier van zult hebben.

Alle citruspers

Citruspers zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en van verschillende merken. Bijvoorbeeld van Vannons, Gusta of  Sans marque. Bekijk hieronder de beste citruspers tegen de laagste prijzen.

Ben je hier naar op zoek?

Micook.nl
Logo