Kookwekker kopen?

Wij helpen je bij de zoektocht naar een nieuwe kookwekker.

Heb je een druk leven en ben je vaak aan het multitasken? Dan is een kookwekker een ware hulp. Wanneer je aan het koken bent en ondertussen de kinderen helpt met het huiswerk, nog even een project voor het werk voorbereidt of snel even de stofzuiger door de kamer haalt, kan het wel eens mis gaan. De aardappels aangebrand, de pasta te gaar geworden? Het gebeurt niet meer met een goede kookwekker! Zorg dat je op tijd gewaarschuwd wordt wanneer je cake gaar is, de aardappels moeten worden afgegoten of je eitje precies goed is. Stel gewoon je kookwekker in op de juiste tijd en je zal het niet meer vergeten

Top 3 beste kookwekker

Het vinden en kopen van een geschikte kookwekker is niet makkelijk. Er zijn veel verschillende kookwekker en de kookwekker is de andere niet. Heb je nog geen specifieke voorkeur of weet je nog niet welk kookwekker je zoekt bekijk dan de drie beste kookwekker. Op basis van reviews van eerdere kopers, de prijskwaliteitsverhouding en de aanwezigheid van de belangrijkste functies voor een kookwekker hebben we de beste uitgekozen. Wanneer je één van de onderstaande modellen aanschaft weet je zeker dat je veel plezier gaat beleven aan je kookwekker.

1. Eierwekker ei – kookwekker – digitaal – wit – 7x5cm

Eierwekker ei
Deze eierwekker ei is handig tijdens het koken. De eierwekker is digitaal en kan per minuut en seconden worden ingesteld. Een leuke en handige kookwekker voor in de keuken. De eierwekker is volledig van kunsstof en licht van gewicht. De afmeting is 7x5cm

Beschrijving
Kleur: wit
Kunststof
Digitaal
7x5cm

De Eierwekker ei – kookwekker – digitaal – wit – 7x5cm heeft de kleur wit en is gemaakt van . Het merk van dit artikel is Merkloos / Sans marque.

Alles wat je moét weten over kookwekkers

Om de beste kookwekker voor jouw situatie te vinden is het van belang om een goed beeld te krijgen wat een kookwekker precies is. Hierdoor zal je de juiste keuze kunnen maken en achteraf geen spijt krijgen van een verkeerde aankoop. Om je een helder beeld te geven over kookwekker hebben we meest voorkomende gebruikersvragen beantwoord. Deze zijn hieronder te lezen.

Wat is een kookwekker?

De kans is groot dat jij ook een kookwekker in de la hebt liggen. Het apparaatje wordt ook wel eierwekker genoemd en is eigenlijk gewoon een ‘timer’, maar dan voor gebruik tijdens het koken of bakken. Deze wekker stel je in op een bepaalde tijd. Deze telt de wekker af en wanneer de tijd is verstreken, laat het een bel of alarm horen als reminder. Er zijn verschillende soorten: met een opwindmechanisme, digitale en ingebouwd in het gasfornuis.

Waarom een kookwekker?

Zoals gezegd is een kookwekker erg handig, want je voorkomt ermee dat je gerechten op het vuur of in de oven vergeet, waardoor ze aanbranden, overkoken of te gaar worden. Een kookwekker heeft daarmee een aantal fijne voordelen:

  • Geen eten meer weggooien. Verbrand vlees eet je niet meer op. Pasta of groenten die tot pap gekookt zijn ook waarschijnlijk niet. Met een kookwekker voorkom je dus voedselverspilling.
  • Geen vieze luchtjes van verbrand voedsel meer.
  • Je bespaart tijd en geld. Doordat je niet meer opnieuw hoeft te beginnen met koken (met nieuwe ingrediënten) of dan maar wat eten moet afhalen of laten bezorgen, scheelt je dit zowel tijd als geld.
  • Handig en tijd besparend. Je kunt, terwijl de cake in de oven staat of de stoofpot op het vuur, andere taken in huis doen.

Hoe werkt een kookwekker?

Dit hangt natuurlijk af van om welke soort het gaat. Een digitale kookwekker werkt heel anders dan een exemplaar met opwindmechanisme. Bij een digitale soort stel je de tijd in en de wekker telt dan terug naar nul. Zodra de teller op 00.00 springt, klinkt er een alarm. Hoe de technische kant precies in elkaar zit, zullen we hier niet helemaal gaan uitleggen. Bij een opwindbare soort is de wekker voorzien van een veer. Als je de wekker draait en instelt op de gewenste tijd, meestal een aantal minuten, wordt de veer aangespannen. Als je de draaiknop dan weer los laat, draait de wekker heel langzaam weer terug in de originele staat. Op het moment dat het pijltje op de nul draait, klinkt er een bel om je te waarschuwen.

Welke verschillende soorten kookwekker zijn er?

Als we puur kijken naar de techniek, zijn er drie soorten kookwekkers: de ouderwetse mechanische, digitale en moderne led. De mechanische kookwekkers worden ook vaak eierwekkers genoemd. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei leuke vormen en zijn daarmee een gezellige accessoire voor de keuken. Het digitale type en de led wekker lijken veel op elkaar. Alle drie de soorten zijn verkrijgbaar als losse wekker, maar zijn ook vaak ingebouwd in de kookplaat of het fornuis.

Hoe kies je de juiste kookwekker

Ben je toe aan een nieuwe kookwekker? Waar moet je dan op letten? Een allereerste punt om naar te kijken, is met welke nauwkeurigheid je met de wekker wil werken. Wanneer je graag precies op de seconde wil kunnen werken, is een digitale of led versie de beste keuze. Komt het je niet op de seconde, dan is een eenvoudig exemplaar met opwindmechanisme ook voldoende. Het mechanisme is makkelijker in te stellen dan een digitale of led wekker. Heb je deze eerste keuze gemaakt, dan kun je gaan kijken naar het design. Grappige modelletjes, zoals een kip of een ei, zijn vooral verkrijgbaar als mechanische wekkers. Een strak, modern design zien we vooral bij de digitale en led modellen.

Wat is de beste kookwekker en waarom?

Om je te helpen kiezen, hebben we de kookwekkers met de beste reviews in 2021 voor je op een rijtje gezet.

  1. GEFU Digitale timer- Zilver – RVS:

Deze handige timer is eenvoudig tot op de seconde in te stellen en je bevestigt hem gemakkelijk aan metalen oppervlakten met behulp van de magneet aan de achterzijde. Moderne uitvoering van roestvrijstaal en kunststof. € 10,95

  1. Zassenhaus, retro kookwekker

Magnetische, mechanische kookwekker in retrostijl. € 22,95

  1. REVALL Digitale Kookwekker

Strak design! Fraaie magnetische kookwekker met handige draaiknop en led display. € 16,95

  1. ADE mechanische kookwekker 60 minuten

Draai de rand en stel de kookwekker in. Hij heeft een strak design en kan tot een uur worden ingesteld. Het rode vlak laat de resterende tijd zien. Met magneet om hem op de koelkast of afzuigkap te bevestigen. € 14,95

  1. Patisse mechanische kookwekker

Deze klassieker blijft gewoon goed. Het tijdloze design, gecombineerd met de hoogwaardige kwaliteit van het mechanisme, maken van de Patisse kookwekker een topper. Gemaakt van kunststof, instelbaar tot 60 minuten. Klein formaat dat makkelijk in de la past. € 11,99

Ben je hier naar op zoek?

Micook.nl
Logo