Lunchbox kopen?

Wij helpen je bij de zoektocht naar een nieuwe lunchbox.

Een duurzame lunchbox is de ideale metgezel voor onderweg. BPA-vrij, lekvrij en lichtgewicht met voldoende ruimte voor je lunch of snacks op reis. Perfect voor het dagelijks leven, maar ook voor je vrije tijd: vul je lunchbox met wat groente of fruit en neem hem mee naar een picknick in het park. In zijn beginjaren stond de brooddoos niet chic – integendeel, het was een teken dat je ver genoeg op de loonschaal zat dat je geen tijd of geld had voor een fatsoenlijke warme middagmaaltijd. Toch maakten kinderen in de jaren 1880 hun eigen “lunchemmers” op school uit de kleurrijke blikken dozen waarin ooit koekjes, koekjes en tabak zaten.

Voordelen van een lunchbox

1. Houd je eten vers en heel

2. Goed voor het milieu (geen verspilling)

3. Makkelijk mee te nemen

Top 3 beste lunchboxen

Bekijk hieronder de top 3 beste lunchboxen.

1. OXO Good Grips Lunchbox ‘Prep & Go’ 3-vaks 970 ml

Deze lunchbox ‘Prep & Go’ van OXO Good Grips heeft drie compartimenten in één. Vul de ene met stukjes gegrilde kipfilet en de andere met groenten en rijst. Of gebruik het voor soep, een salade en wat croutons. Of bento-achtige maaltijden.

2. Lunchbox Hermetica Magnetron 5 liter

3. Lunchbox rectangular 1l hermetica magnetron

Alles wat je moét weten over lunchboxen

Om de beste lunchbox voor jouw situatie te vinden is het van belang om een goed beeld te krijgen wat een lunchbox precies is. Hierdoor zal je de juiste keuze kunnen maken en achteraf geen spijt krijgen van een verkeerde aankoop. Om je een helder beeld te geven over lunchboxen hebben we meest voorkomende gebruikersvragen beantwoord. Deze zijn hieronder te lezen.

Wat is een lunchbox?

Hoewel het aanbod momenteel erg groot en divers is, is de brooddoos niet langer meer het plastic , rechthoekig doosje waar je snel je boterhammen in wegstopte, nee…de moderne lunch wordt ingewikkelder: wat vers gesneden fruit erbij, een yoghurt, een handjevol nootjes, een soepje… De lunchbox is erg divers en multifunctioneel geworden.

De lunchboxen die we aanbevelen, zijn vrij van potentiële verontreinigende stoffen! Ze hebben vaak erg aantrekkelijke ontwerpen, zijn goedkoper en kunnen in de magnetron. Om op het eerste gezicht de juiste lunchbox te vinden, leggen we de belangrijkste eigenschappen van de lunchbox uit!

  • Is hij vaatwasbestendig?
  • Mag de box in de diepvries?
  • Is hij waterdicht?
  • Mag hij in de microgolf?

 

De symbolen zijn terug te vinden op de doos of op zijn verpakking. Kleur, print en vorm, zijn persoons-en leeftijdsgebonden uiteraard! Bij jongere kinderen in de basisschoolleeftijd staat uiterlijk natuurlijk op de voorgrond . De lunchbox naar keuze mag geen scherpe randen hebben en moet zo gemakkelijk mogelijk te openen en te sluiten zijn .

Voor middelbare scholieren dienen dan te kinderachtige motieven te worden vermeden.

Wie naar het werk gaat kiest een alleskunner voor alle doeleinden! Simpel, praktisch en goed – een lunchbox waar iedereen wat mee kan.

Waarom een lunchbox?

We weten ondertussen dat er verstandige alternatieven bestaan voor plastic ontbijtzakjes of aluminiumfolie :lunchboxen van roestvrij staal of de lunchbox van niet-giftig bio-plastic.

-De nieuwe generatie is beslist lekvrij met een kindvriendelijke sluiting. Erg handig als je de inhoud van de brooddoos niet in de boekentas van je kinderen wilt zien.

-Ze zijn ook stevig: Ze kunnen tegen een stootje, zijn perfect af te spoelen of mogen in de vaatwas.

-Vaak is er een onderverdeling zodat je boterhammen, fruit en koekjes mooi gescheiden kan houden. Iedereen moet voor zichzelf beslissen of en in hoeverre dit voor iedereen nodig is. Als je echter vaak yoghurt of een salade met dressing meeneemt, kun je dankzij de verschillende vakken zeker extra bakjes besparen.

-Wil je je lunch of je soep opwarmen? Dan kies je voor een magnetronbestendige versie met een stevig deksel. De De thermo lunchpot in 0,3L en 0,5L houdt eten lang warm. De geïsoleerde voedselpot kan ook salades en andere koude gerechten vers houden. Dit is een bijzonder handige functie voor de zomer.

Wat is de beste lunchbox?

Een lekvrije lunchbox met onderverdelingen, zoals de mini lunchbox, biedt ruimte voor lunch, verse groente of fruit en kleine snacks. Hier komt niets doorheen, want koekjes of andere kleine dingen kunnen apart verpakt worden. De kleintjes zijn vooral blij als ze een met liefde bereide maaltijd mee naar de kleuterschool of school nemen. En ook voor volwassen , heb je alle tussendoortjes mee voor de hele werkdag.

Hoe kies je de juiste lunchbox

Lunchboxen zijn oorspronkelijk bedoeld voor brood en kleine snacks en bestaan ​​daarom vaker uit een groot vak met een bijpassende deksel.

Lunch dozen, aan de andere kant, zoals de naam al doet vermoeden, zijn bestemd voor het vervoer van de lunch. Daar hoort niet alleen brood bij, maar ook iets om op te warmen.

Wat is de beste lunchbox en waarom?

Als je op zoek bent naar een lunchbox, zal je wellicht moeten beslissen of deze van of polypropyleen of roestvrij staal is gemaakt.

RVS is zeer stabiel en gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen. De ontwerpen zijn vaak eenvoudig. Roestvrij staal is gemakkelijk schoon te maken, lichtgewicht, onverwoestbaar en veilig in gebruik. Houd de gifstoffen buiten en het goede eten binnen met dit type lunchbox.

Polypropyleen is een thermoplastisch polymeer, ideaal voor de vervaardiging van herbruikbare containers, zoals lunchpakketten. Het is een hygiënisch materiaal omdat het gemakkelijk kan worden gewassen en bestand is tegen vlekken. Het is sterk, flexibel en duurzaam, bestand tegen elke dag vallen en stoten en het wordt geleverd in breed gamma aan prints en kleuren.

Alle lunchboxen

Lunchbox zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en van verschillende merken.

Ben je hier naar op zoek?

Micook.nl
Logo