Paella pan kopen?

Wij helpen je bij de zoektocht naar een nieuwe paella pan.

Ben je dol op de Spaanse keuken? Dan mag een paella pan niet ontbreken in jouw keukenkastje. Met deze pan maak je de lekkerste paella’s voor je familie en vrienden. Ben je benieuwd wat een paella pan precies is en waarin de pan verschilt met andere pannen? Lees dan snel verder.

Voordelen van een paella pan

1. Mogelijkheid om lekkere paella te maken

2. Makkelijk schoon te maken

3. Beschikbaar in verschillende formaten

Top 3 beste paella pannen

Het vinden en kopen van een geschikte paella pan is niet makkelijk. Er zijn veel verschillende paella pannen en de ene is de andere niet. Heb je nog geen specifieke voorkeur of weet je nog niet welk paella pan je zoekt bekijk dan de drie beste paella pannen.

1. Emaille paella pan 70cm

Wil de je echte lekkere paella maken? Dan is een paellapan onmisbaar. De rand van deze luxe geëmailleerde pan is wat hoger dan de normale paellapan en daarmee is het makkelijker om de ingrediënten om te scheppen. Deze pan is van een hoge kwaliteit, het trekt niet krom en zal lange tijd meegaan.

2. Kitchencraft Wadjan Paellapan

Paella pan non-stick van Kitchen Craft | World of Flavours. Authentieke pan voor het maken van een heerlijke paella.

– Formaat: 32cm doorsnee.
– De pan is geschikt voor elke hittebron, behalve inductie.
– De pan heeft handvatten aan beide kanten voor extra gebruiksgemak.

3. Beka Paellapan NS

De Beka Paellapan Ns 38cm Zwartinox-alle Vuren heeft de kleur zwart en is gemaakt van Aluminium. Het merk van dit artikel is Beka.

Alles wat je moét weten over paella pannen

Om de beste paella pan voor jouw situatie te vinden is het van belang om een goed beeld te krijgen wat een paella pan precies is. Hierdoor zal je de juiste keuze kunnen maken en achteraf geen spijt krijgen van een verkeerde aankoop. Om je een helder beeld te geven over paella pannen hebben we meest voorkomende gebruikersvragen beantwoord. Deze zijn hieronder te lezen.

Wat is een paella pan?

Een paella pan ziet er uit als een soort koekenpan, maar dan met twee handvaten. De paella pan is speciaal ontworpen om paella’s in te bereiden en zorgt er voor dat je maaltijd gelijkmatig verhit wordt. Een paella pan is verkrijgbaar in verschillende formaten en uitvoeringen. Je kiest een paella pan altijd aan de hand van het aantal porties dat je wilt bereiden en het fornuis dat je gaat gebruiken. Daarnaast heb je de keuze uit paella pannen gemaakt van verschillende materialen en met diverse eigenschappen zoals een antiaanbaklaag.

Waarom een paella pan?

Een paella pan biedt de volgende voordelen ten opzichte van een gewone pan:

Een paella pan is speciaal ontworpen om de lekkerste paella’s mee te bereiden. Zo verhit de pan je paella goed en gelijkmatig.

Antiaanbaklaag

De meeste paella pannen beschikken over een antiaanbaklaag of coating. Je voorkomt hiermee dat je paella aanbrandt of mislukt.

Groter formaat

Om paella te maken heb je een grote pan nodig. Paella pannen zijn verkrijgbaar in allerlei formaten zodat je altijd een pan koopt die aansluit bij het aantal eters dat je verwacht.

Niet duur

Een paella pan is handig én niet duur. Je hebt bovendien de keuze uit allerlei verschillende soorten en formaten.

Hoe werkt een paella pan?

Een paella pan werkt in principe hetzelfde als een gewone koekenpan. Het verschil zit hem voornamelijk in het uiterlijk en het formaat van de pan. Ook het onderhouden van een paella pan is net iets anders. Zo is het belangrijk om de pan na het koken goed te laten afkoelen. Vervolgens was je de pan met water en zeep. Vet de pan tot slot licht in met wat olijfolie. Voor het eerste gebruik is het aan te raden om de pan eerst te laten koken met water en azijn. Daarna was je de pan af met water en zeep.

Welke verschillende soorten paella pan zijn er?

Qua paella pannen heb je de keuze uit verschillende soorten. Let in je zoektocht naar een paella pan op de volgende eigenschappen:

Formaat

Het formaat van de pan bepaalt het aantal porties dat je kunt bereiden. Een paella pan met een diameter van 30 cm is geschikt voor ongeveer 4 personen. Voor 30 personen heb je een pan met een diameter van 70 cm nodig.

Materiaal

Het materiaal bepaalt de duurzaamheid van de pan. Zo zijn gepolijst staal en roestvrij staal duurzaam en zeer geschikt als je de pan ook buiten op een gasbrander of houtvuur wilt gebruiken.

Fornuis

Niet elke paella pan is geschikt voor elk fornuis. Zo zijn pannen van gepolijst staal en roestvrij staal niet geschikt om te gebruiken op de inductieplaat. In dit geval kies je liever voor een pan van aluminium.

Hoe kies je de juiste paella pan

Je kiest de juiste paella pan door op het formaat, het materiaal en het type gasfornuis dat je hebt te letten. Daarnaast is het aan te raden om een paella pan te kopen met een antiaanbaklaag en/of extra coating. Hoewel veel mensen het handig vinden als een pan in de vaatwasser mag, is dit niet perse een vereiste tijdens het kopen van een paella pan. Je wast de pan namelijk bij voorkeur op de hand. Je zult hierdoor extra lang plezier hebben van de pan.

Wat is de beste paella pan en waarom?

Wat de beste paella pan is, is afhankelijk van diverse factoren. Zo wordt de een blij van een kleine paella pan die op de inductieplaat gebruikt kan worden, terwijl de ander een extra grote paella pan zoekt om buiten op de gasbrander te gebruiken. Gebruik deze gids dus als handleiding, maar ga vooral op zoek naar een paella pan die aan al jouw wensen en eisen voldoet. Succes!

Alle paella pannen

Paella pan zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en van verschillende merken. Bijvoorbeeld van Tefal, Vaalo La Valenciana of Emaille. Bekijk hieronder de beste paella pan tegen de laagste prijzen.

Ben je hier naar op zoek?

Micook.nl
Logo