Pannenlap kopen?

Wij helpen je bij de zoektocht naar een nieuwe pannenlap.

Of je nu veel of weinig in de keuken aan het kokkerellen bent, pannenlappen zijn onmisbaar in iedere keuken. Maar, zodra je er naar op zoek bent zul je merken dat ze in vele soorten en maten verkrijgbaar zijn. Bij het kopen is het dan ook belangrijk te overwegen welke pannenlappen het meest praktisch en doeltreffend zijn. Evenals het ontwerp, zijn dit allemaal elementen die invloed hebben op het functioneren ervan.

Voordelen van een pannenlap

1. Voorkomt brandwonden

Bijna elke vakman, doe-het-zelver of professional weet dat werken met snoeren niet altijd prettig kan zijn. Zo komt het soms voor dat snoeren in de weg liggen, ze te kort zijn of dat er soms nog helemaal geen stroom is aangelegd. Met een bouwradio met accu luister je naar muziek zonder dat er kabels aan de pas komen. In de weg liggende snoeren, te korte stroomkabels of helemaal geen muziek is met een accu bouwradio volledig verleden tijd. Wanneer je kiest voor een bouwradio met bluetooth luister je draadloos naar je eigen favoriete muziek.

2. Makkelijk in gebruik

Doordat bouwradio’s beschikken over een ingebouwde accu of oplaadbare batterijen kan je de radio overal neerzetten. Of je hem nou buiten neerzet in de zon, binnen tijdens het klussen of hoog in een steiger: je luistert overal naar muziek zonder dat je afhankelijk hoeft te zijn van directe stroomtoevoer. Hierdoor ben je een stuk mobieler en tijdens het bouwen en klussen is dit erg fijn. Sommige accu bouwradio’s zijn zo goed dat je meer dan 25 uur muziek kan luisteren zonder dat je de accu hoeft op te laden.

3. Sneller en efficienter werken

De naam: “bouw radio” zegt eigenlijk al genoeg maar deze soort radio’s zijn speciaal ontwikkeld om alle uitdagingen van een bouw of werkplaats aan te kunnen. Werkradio’s beschikken over een extra sterke behuizing, hebben een beschermende kooi en rolbeugels. Hierdoor zijn bouwradio’s bestand tegen water, stof, vuil en vallen en stoten. Daarnaast is het makkelijk om ze te bedienen en hebben ze genoeg kracht om een hele werkplaats te voorzien van muziek. Zelfs het geluid van grote lawaaierige machines kan door een werfradio met gemak worden overtroffen.

Top 3 beste pannenlappen

Het vinden en kopen van een geschikte pannenlap is niet makkelijk. Er zijn veel verschillende pannenlap en de pannenlap radio is de andere niet. Heb je nog geen specifieke voorkeur of weet je nog niet welk pannenlap je zoekt bekijk dan de drie beste pannenlap. Op basis van reviews van eerdere kopers, de prijskwaliteitsverhouding en de aanwezigheid van de belangrijkste functies voor een pannenlap hebben we de beste uitgekozen. Wanneer je één van de onderstaande modellen aanschaft weet je zeker dat je veel plezier gaat beleven aan je pannenlap.

Alles wat je moét weten over pannenlappen

Om de beste pannenlap voor jouw situatie te vinden is het van belang om een goed beeld te krijgen wat een pannenlap precies is. Hierdoor zal je de juiste keuze kunnen maken en achteraf geen spijt krijgen van een verkeerde aankoop.

Wat is nu eigenlijk een pannenlap?

Een pannenlap in de keuken valt eigenlijk onder persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s), om brandwonden te voorkomen. Het wordt in de keuken gebruikt voor het oppakken van hete potten, pannen en bakplaten. Het doel van een pannenlap is de gebruiker te beschermen tegen verbranding.

Een pannenlap is gemaakt van hittebestendige stof en- of is gevuld met een dikke laag vulling. Het heeft een isolerende functie, zodat de hand van degene die staat te koken beschermd is bij het oppakken van pannen zonder blaren op te lopen. De meeste pannenlappen bieden een bescherming bij potten en pannen tot 200 ℃.

Er zijn echter pannenlappen die wat nog meer temperatuur aan kunnen en ideaal zijn voor bijvoorbeeld hete bakplaten uit de oven, deze kunnen makkelijk 260 ℃ aan. Houdt er wel rekening mee dat één pannenlap bescherming biedt aan één hand, dus zorg altijd dat je er twee hebt.

De gedachte achter een pannenlap heeft veel weg van een ovenwant. Het is wel zo dat ze in de praktijk makkelijker te gebruiken zijn dan een ovenwant, je hoeft ze niet aan te trekken wat scheelt aan tijd. Daarom geven ook veel mensen de voorkeur aan een pannenlap, in een keuken draait het ook vaak om snelheid.

Voorkom ongelukken door gebruik van een pannenlap

Waarom een pannenlap?

Waar fysiek hard wordt gewerkt zoals tijdens een verbouwing of op een bouwplaats mag muziek niet ontbreken. Muziek zorgt er namelijk voor dat je humeur verbeterd, de sfeer wordt verhoogt en je productiever werkt. Kortom: het werkplezier wordt tijdens elke klus vergroot. Omdat een radio tijdens fysiek werk soms wat te verduren krijgt (regen, stof, vallen) is een werfradio noodzakelijk. Dankzij oersterke behuizing en beschermende kooi zijn de radio’s bestand tegen alle uitdagingen van een bouw- of werkplaats. Met een bouwradio luister je daarom naar muziek zonder dat je druk hoeft te maken of de radio elk moment kapot gaat. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je eigen favoriete muziek op te zetten met bluetooth of internet, USB of AUX. Wanneer de werkradio beschikt over een (ingebouwde) accu of batterij kan je hem overal gebruiken waar jij wilt. Ook wanneer er geen stroom aanwezig is, luister jij naar muziek.

Welke verschillende soorten pannenlap zijn er?

Siliconen pannenlappen zijn ongelooflijk hittebestendig en kunnen een temperatuur aan van ruim boven de 250℃. Ze zijn zeer flexibel en makkelijker schoon te maken. Katoenen pannenlappen zijn de meest gebruikelijke, omdat ze niet duur zijn. De keuze uit vele prints en kleuren maakt het ook leuker bij het interieur van elke keuken. Vaak bevatten ze een binnenste gewatteerde laag, maar zijn wel moeilijker schoon te maken.

Badstof pannenlappen zijn zeer makkelijk in gebruik en ook makkelijk te reinigen. Nadeel is wel dat ze minder bescherming tegen hitte geven, dus iets lang vasthouden is er niet bij. Aramide oftewel Kevlar is een zeer sterk materiaal. Pannenlappen die hiervan gemaakt zijn, zijn zeer stevig en bieden een hoge bescherming. Ze zijn makkelijk te reinigen, omdat ze gewoon in de machine gewassen kunnen worden.

Hoe kies je de juiste pannenlap

Pannenlappen zijn er in verschillende soorten en maten. Het is niet alleen belangrijk, het is ook noodzakelijk om ze op de juiste plaats te houden om ze gemakkelijk te kunnen bereiken. Elke maat pannenlap voor binnen handbereik voor elk heet materiaal dat beetgepakt moet worden. Door het op de juiste manier op te bergen werk je sneller en verleng je de levensduur.

Potten en pannen zijn nu eenmaal belangrijk in een keuken en zijn er in verschillende soorten en maten. Elk keukengerei heeft zijn specifieke eigenschap, vorm en grootte, en zijn daarom ideaal voor bepaalde technieken en recepten. De grootte of de vorm van een handvat wordt meestal bepaald door de manier waarop het zal worden gebruikt.

Hier komt ook de pannenlap om de hoek kijken. Deze kleine stoffige bescherming is een noodzakelijk kwaad om je handen te beschermen tegen een hete steel en handvatten van pannen. De maat van de pannenlap hangt af van hoe groot je handen zijn en welke type pannen je het meest gebruikt in de keuken.

De kleine pannenlappen zijn ook wel bekend als de mini pannenlappen. Deze zijn duidelijk een stuk kleiner en hebben een formaat van 15X15 centimeter. Dit formaat is ideaal om je vingertoppen te beschermen bij het oppakken van kleinere items als bijvoorbeeld een hete lepel of een ‘ramequin’ uit de oven, dit is een 1-persoons ovenpotje of schaaltje.

De tussenmaat pannenlap heeft een gemiddelde grootte van 18X18 tot 20X20 centimeter en wordt ook wel de standaard pannenlap genoemd. Een meest gebruikte formaat door mensen die potten en pannen veilig willen beetpakken.

De grote pannenlappen hebben een formaat van 25X25 centimeter. Deze extra grote maat is perfect voor extra bescherming bij een flink formaat pannen of flinke braadsledes voor in de oven. Bij het oppakken van kleine dingen zul je merken dat het overtollige stof het lastiger maakt en juist dan in de weg zit.

Wat is de beste pannenlap en waarom?

Welke pannenlap je ook kiest, eigenlijk is alles goed.

Alle pannenlappen

Ben je hier naar op zoek?

Micook.nl
Logo