Vershoudsdoos

De meeste vershouddozen zijn gemaakt uit kunststof omdat deze makkelijk te onderhouden zijn en meestal dus ook in elke vaatwasmachine kunnen eens de doos leeg is. Er zijn oneindig veel modellen, vormen, kleuren en merken vershouddozen en dus is een goede keuze maken niet altijd even simpel. Via deze site word je op weg geholpen om toch de juiste keuze te maken. Naast kunststof exemplaren zijn er ook leuke dozen in roestvrij staal.

Het doel van een vershouddoos

Een bewaardoos heeft één belangrijk doel en dat is je groentjes, boterhammen, vlees, slaatjes of andere bereidingen zo lang mogelijk vers en knapperig of zacht te houden. Een niet zo’n simpele taak want er zijn heel wat dozen die moeilijk volledig afgesloten kunnen worden, waardoor de lucht al snel in de vershouddoos kan binnen glippen. Zorgen voor een goede afsluiting is dus een belangrijk punt.

Voor iedereen een passend exemplaar

Een vershouddoos is een item dat dient om eten thuis te bewaren maar wordt af en toe ook meegenomen naar het werk of naar school. Een leuke kleur, een grappige vorm of een doos met een mooie tekening is dus een must. Maar daarnaast is ook hier terug de manier van afsluiten belangrijk. Want als jouw kleintje zijn of haar doos niet kan openen en telkens juf of meester om hulp moet vragen, dan is dit niet zo leuk. Hou dus rekening met de kindvriendelijke sluitingen die er zijn en onderzoek of die aanwezig zijn in het assortiment die jij op het oog hebt. Zit de lunch van je partner of van jezelf in de vershouddoos, vergeet dan niet dat die vermoedelijk ook zal opgewarmd worden in de microgolf op het werk. De nodige tekens waartegen het materiaal wel of niet bestand is, staan op de doos.

Mooi splitsen

De laatste jaren is gezond leven en dus ook gezond eten niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Heel wat mensen nemen dan ook groentjes of fruit mee in hun vershouddoos of boterhamdoos. Vaak houden ze de verschillende items liever gescheiden, om zo de smaken optimaal apart te houden. Er zijn tal van vershouddozen die in zich nog een aparte verdeling hebben zodat je alles netjes kunt ordenen.

Hoog, hoger, hoogst

Ook stapelen is belangrijk. Vershouddozen moeten makkelijk stapelbaarzijn zodat ze niet oneindig veel ruimte verloren laten gaan in je frigo of kast. Want niet enkel verse producten worden in de vershoudboxen bewaard, maar ook andere voedingsmiddelen zoals koffie, suiker,… Ruimte heb je zonder twijfel altijd tekort dus ga voor een model dat mooi stapelbaar is.

In de diepvries

Bereide gerechten maakt men vaak klaar in grote hoeveelheden, om die dan achteraf in de diepvries te bewaren voor een dag waarop men geen zin heeft om te koken. Of om weg te geven aan kinderen, ouders of vrienden die het iets minder makkelijk hebben en zelf hun maaltijd niet kunnen klaarmaken. Niet alle vershouddozen kunnen in de diepvries. Check dus voor je aankoop zeker of dit mogelijk is indien je soortgelijke boxen wenst. Sommige dozen hebben een soepele rand, waardoor men ze meteen luchtdicht kan maken. Andere hebben dan weer clips, die het openen vergemakkelijken. Vooral bij jonge of oudere personen kunnen deze exemplaren iets handiger zijn.

Cakeboxes

De nieuwste varianten in de vershoudboxen zijn de cakeboxes. Deze taartdozen zijn ontworpen in diverse vormen en zorgen ervoor dat je taart of cake perfect bewaard wordt en ook probleemloos en veilig overal mee naartoe kan genomen worden. Wie dus graag regelmatig aan het bakken gaat en iedereen wil verwennen met zoete lekkernijen zal deze nieuwe varianten zonder twijfel zeer goed kunnen gebruiken.

Glazen varianten

Omdat ook glas terug een materiaalsoort is die veelvuldig gebruikt wordt in de keuken, bestaan er inmiddels dozen die gemaakt zijn van een speciale soort glas, namelijk BPA-vrij borosilicaat glas. Dit is bestand tegen zeer hoge of lage temperaturen en schokken. Je kunt dus in deze schotels je lekkere maaltijden koken en in de oven plaatsen en de restjes gewoon afdekken met de bijhorende deksels en daarna in je diepvries steken of gewoon in de frigo stapelen. Geen gedoe meer dus met het overscheppen van de ovenschotel naar diverse potjes maar gewoon het deksel erop en klaar is kees. Minder afwas, minder morsen en vooral ook voordeliger in aankoop wanneer je keukengerief moet aanschaffen. Daarnaast bespaar je oneindig veel plaats in je kasten want je hoeft geen tientallen verschillende soorten voorraaddozen aan te schaffen.
Vanaf nu kun je al je restjes probleemloos bewaren in de best passende vershouddozen die ervoor zullen zorgen dat je verse bereidingen nog dagenlang lekker zullen blijven.

Micook.nl
Logo