Zoutmolen

Zoutmolen

Wat is een zoutmolen?

Wanneer je zout wilt gebruiken in je eten, zijn er verschillende manieren mogelijk, waaronder een zoutmolen. Dit is een apparaat waarmee je zoutkorrels fijn kunt malen voor over je maaltijd.

Hoe werkt een zoutmolen?

Een zoutmolen werkt als volgt: het apparaat bestaat uit een holle ruimte waar de zoutkorrels in kunnen, deze doe je er meestal van bovenaf in. Het onderste gedeelte van een zoutmolen bestaat doorgaans aan metaal of keramiek. Om deze twee delen zit een behuizing, en dit is wat is je aan de buitenkant ziet. Dit kunnen verschillende designs zijn, bijvoorbeeld van hout of plexiglas. Het voordeel van een materiaal is dat het er rustiek uitziet, plexiglas heeft dan weer als pluspunt dat je nog kunt zien hoeveel zout er nog in de molen zit.

Waarom een zoutmolen?

Een zoutmolen is een onmisbaar apparaat. Waarom dat zo is, lichten we toe in de onderstaande voordelen:

Het maakt je eten zoveel lekkerder

Wanneer je verschillende maaltijden een lekkere smaak wilt geven, en niet wilt dat je eten flauw smaakt, dan is een zoutmolen een ideaal apparaat. Je hoeft alleen maar even te proeven tijdens het koken of je voedsel nog wat extra smaak nodig heeft, en binnen een mum van tijd heb je het zout toegevoegd.

Het is een apparaat wat weinig ruimte inneemt en er leuk uit ziet

Wanneer je aan het koken bent, is het niet handig als er van alles en nog wat in de weg staat. Het liefst heb je natuurlijk kookgerei dat weinig ruimte inneemt en wat er ook nog leuk uitziet. Deze twee zaken zitten gecombineerd in een zoutmolen. Tenzij je een groter exemplaar besteld, is een zoutmolen doorgaans maar een klein apparaat. En omdat er ook allerlei verschillende soorten designs mogelijk zijn, hoef je je geen zorgen te maken dat er geen zoutmolen te vinden is die niet bij je keuken past.

Het is een apparaat wat makkelijk in gebruik is

Er is bijna geen ander apparaat te vinden wat zo makkelijk gebruik is als een zoutmolen. Je houdt het met twee handen vast, draait met de ene hand aan de bovenkant waardoor het zout er gemalen aan de onderkant uitkomt. Je kunt zelf door meer of minder te draaien doseren hoe zout je je voedsel wil maken, en eventueel tussendoor proeven of er nog wat bij moet. Een kind kan de was doen!

Wat natuurlijk ook een leuk feit is, is dat er elektrische zoutmolens zijn. In dat geval hoef je alleen maar op een knopje te drukken zonder te draaien. Erg handig, een leuke gadget.

Het is een stijlvol apparaat om cadeau te doen

Wanneer je zelf helemaal overtuigd bent van een bepaalde soort zoutmolen, dan is het natuurlijk extra leuk als je dit met anderen kan delen. Misschien heb je wel een familielid of vriend(in) die zelf ook van koken houdt, en nog opzoek is naar wat extra fijn keukengerei. Dan is het een leuk cadeautje om een exemplaar van jouw geliefde zoutmolen aan diegene te geven, zodat deze persoon er net zo fijn mee aan de slag kan als jij! En omdat je zoveel verschillende soorten hebt, kun je hem qua stijl ook nog eens personaliseren (bijvoorbeeld een wat grover exemplaar voor een man, een wat eleganter model voor een vrouw, of een elektrische variant voor iemand die gek is op gadgets!).

Welke verschillende soorten zoutmolens zijn er?

Hieronder noemen we wat verschillende kenmerken op het gebied van zoutmolens:

  • De maat van een zoutmolen maakt wel degelijk verschil. Je hebt namelijk grote en kleine exemplaren, afhankelijk van je wensen. Ook ligt het eraan hoeveel ruimte je in je keuken hebt.
  • De materiaalkeuze is ook iets om aan te denken, zeker als je het belangrijk vindt dat een zoutmolen er leuk uitziet.
  • Je hebt verschillende merken: Peugeot, Le Creuset, Russell Hobbs etc. Wanneer je bijvoorbeeld al eerdere positieve ervaringen hebt bij een bepaald merk hebt, dan zul je wellicht eerder voor een zoutmolen van dat merk gaan.
  • Verschillende functies zijn tot slot ook belangrijk. Vindt je het belangrijk dat een zoutmolen makkelijk te bedienen of bijvoorbeeld elektrisch is? Of let je meer op het design?

Hoe kies je de juiste zoutmolen?

Dit zijn dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je op zoek bent naar een zoutmolen:

  • Hoe vaak gebruik je zout wanneer je kookt? Op die manier kun je makkelijker bepalen of je een kleine/grote zoutmolen nodig hebt.
  • Wat is je stijl? Vindt je een metalen zoutmolen mooi, of ben je weer van een houten exemplaar? Zodra je je stijl weet kun je ook bepalen hoe je zoutmolen eruit moet zien.
  • Wat is je kostenplaatje? Natuurlijk heeft iedereen een ander budget, maar het is belangrijk om voor jezelf duidelijk te houden hoe duur een zoutmolen maximaal mag kosten. Daarbij kun je ook naar de functionaliteiten kijken: wat krijg je voor het geld wat je zou betalen?

Door bovenstaande zaken in gedachten te houden, wordt de kans op een miskoop een stuk kleiner. Raadpleeg in ieder geval zoveel mogelijk websites of winkels voordat je een keuze maakt.

Wat is de beste zoutmolen? En waarom?

Deze keuze is voor iedereen een andere, wel kunnen we je de tip meegeven om een zoutmolen te kiezen die goede reviews heeft. Volgens bol.com wordt de Peugeot Paris U-Select het best verkocht, en heeft deze zoutmolen ook de beste recensies. Dit door het stijlvolle design, het fijne gebruik en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Mocht je nu twijfels hebben, dan kun je altijd een verkoper of de eigenaar van de webshop raadplegen.

Micook.nl
Logo